Pull a “trigger”

admin

Nooit is het leven zo kristal helder geweest als in het midden van de gekte.

Deze teksten staan vol van zo gegenoemde “triggers”. In detail beschreven moment uit de vreemdste en meest choatische momenten van mijn herinneringen. Terwijl ik als 33 jarige kijk naar mijn15 jarige zelf, zittend op een bed, omringd door boeken, glasscherven en valse hoop ruik ik nog steeds de metaalachtige geur van opgedroogd bloed.

Ik kies ervoor dit ongecensureerd op papier te zetten. Niet omdat ik denk dat een “trigger” geen ernstige gevolgen kan hebben. Maar omdat ik weet dat taboe maken van de details méér schade kan berokkenen.

Door niet langer sencuur te plegen over mijn eigen verleden, hoop ik een handreiking te doen naar elk individu om met andere ogen te kijken naar de verborgen wereld om zich heen.

Zou ik als zestienjarige mezelf direct na het lezen van deze teksten zijn gaan beschadigen in meer of mindere maten? Ja, zonder twijfel. Zou ik dat zonder het lezen van deze woorden ook hebben gedaan? Ja, absoluut. Zou het mijn ogen hebben geopend en me doen beseffen dat ik binnen de muren die ik gebouwd had bekwaam was om te leven? ja, Waarschijnlijk wel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *